курсовые по деталям машин и основам конструированию, дипломы по деталям машин и основам конструированию, контрольные по деталям машин и основам конструированию
Рефераты по предмету "Экономика предприятий", решение задач по предмету "Экономика предприятий", контрольные по предмету "Экономика предприятий", дипломые работы по предмету "Экономика предприятий", курсовые работы по предмету "Экономика предприятий".
Количество готовых работ по предмету "Экономика предприятий": 713
1. Оподаткування та його роль у розвитку фінансової системи 2. Власний капітал підприємства та його складові 3. Характеристика податкової системи України 4. Операції комерційних банків та їх класифікація 5. Доходи комерційного банку та їх складові 6. Інформаційна база фінансового аналізу. 7. Характеристика основного, додаткового та резервного капіталу банку 8. Характеристика основних аналітичних задач та їх класифікація. 9. Прибуток, валовий дохід, валові витрати, грошові потоки, як основні результатів фінансового аналізу. 10. Державний бюджет та його виконання 11. Податок на додану вартість та порядок його справляння 12. Класифікація різноманітних факторів при здійсненні фінансового аналізу. 13. Оподаткування прибутку підприємств 14. Доходи державного бюджету та їх класифікація 15. Бюджетні трансферти та їх використання (дотації, субсидії, субвенції)
ВСТУП………………………………………………………………….………….3 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ ПІДПРИЄМСТВА НА ВИРОБНИЦТВО ТА РЕАЛІЗАЦІЮ ПРОДУКЦІЇ..….5 1.1 Економічна сутність витрат та їх класифікація…………………………..5 1.2 Характеристика системи управління витратами підприємства в процесі виробництва та реалізації продукції……………………………………………11 1.3 Планування, розрахунок та прогнозування витрат в процесі виробництва продукції………………………………………………………….15 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ТОВ “НАША БУЛОЧКА»……………………………………………….…19 2.1 Виробничо-реалізаційна та економічна характеристика підприємства….19 2.2 Аналіз фінансово-економічних показників діяльності ТОВ «Наша булочка»………………………………………………………………………….21 2.3 Аналіз витрат на виробництво і реалізацію продукції підприємства…....27 2.4 Аналіз організації управління витратами ТОВ «Наша булочка»……...…38 РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ РИНКОВИХ ВІДНОСИН……………………………………………………….47 ВИСНОВКИ…………………………………………………………………..…54 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ………………………………..…58 ДОДАТКИ…………………………………………………………………….…65
Завдання: визначити фонд заробітної на підприємстві, якщо звісно: 1. Планова виробнича програма розрахована на 2005 рік. 2. Ефективний фонд робочого часу складає 97% номінального фонду робочого часу. 3. Тривалість робочого дня складає 8 годин. 4. Підприємство працює в одну зміну. 5. Планова трудомісткість виробничої програми складає 19 000.00 нормо-годин. 6. Плановий коефіцієнт виконання норм дорівнює 1,15. 7. Планова виробнича програма на 40% виконується працівниками-відрядниками. 8. Планова виробнича програма на 60% виконується працівниками-погодинниками. 9. Кількість керівників, спеціалістів і службовців складає 15% від кількості працівників-відрядників і працівників-погодинників. 10. У кількості керівників, спеціалістів і службовців керівники складають 30% спеціалісти складають 40% і службовці складають 30%. 11. Норматив трудовитрат на одиницю продукції складає 15 хвилин. 12. Тарифна ставка одиниці продукції складає 1 грн. 13. Годинна тарифна ставка працівника-погодиннику 5-го розряду дорівнює 4 грн. 14. Годинна тарифна ставка працівника-погодиннику 6-го розряду дорівнює 5 грн. 15. Доля працівників-погодинників 5-го розряду дорівнює 40% від загальної чисельності працівників-погодинників. 16. Місячний оклад керівників дорівнює 1500 грн. 17. Місячний оклад спеціалістів дорівнює 1300 грн. 18. Місячний оклад службовців дорівнює 800 грн. 19. Стимулюючи виплати плануються на рівні 27% від загального фонду заробітної плати працівників.
1. Зайнятість як соціально-економічна категорія і передумова формування соціально-трудових відносин. Види і форми зайнятості……………………….....3 2. Тарифна система оплати праці…………………………………………………...7 3. Задача……………………………………………………………………………..11 Список використаних джерел……………………………………………………...13
Резюме Характеристика господарства ТОВ «Бушанське Опис продукції і аналіз ринку План виробництва Маркетинговий план Організаційний план Фінансовий план Ризики і страхування Список використаної літератури
Страниц 35,рисунков 19,таблиц 6,формул 21,схем 1,список используемых источников 6
Объект работы – микроэкономическая модель предприятия. Цель работы – рассмотреть предприятие как объект исследования микроэкономики. В работе был проведен анализ поведения потребителя на конкурентном рынке, экономический взгляд на технологию производства, факторы и издержки производства Были сделаны выводы о том, что при создании фирмы и дальнейшем ее функционировании предприниматель должен учитывать следующие факторы: потребительские предпочтения, бюджетные ограничения потребителей, факторы, издержки и объем производства. Все это позволит предпринимателю снизить затраты и увеличить прибыль.
Вступ.........................................................................................................................................3 1. Конкуренція й підприємство..............................................................................................4 2. Оцінка конкурентоспроможності підприємства та фактори втримання конкурентних переваг.........................................................................................................7 3. Основні конкурентні стратегії підприємства..................................................................11 4. Розробка сучасної комплексної конкурентної стратегії підприємства та її з начення для ринкової економіки…………………………………………………....22 Висновки…………………………………………………………………………………….26 Список використаних джерел……………………………………………………………...27
Економічний аналіз ефективності інвестиційної діяльності підприємства
ВСТУП……………………………………………………………………………………………3 РОЗДІЛ 1. Теоретичні аспекти методики економічного аналізу ефективності інвестиційної діяльності підприємства……………………………………………………….5 1.1. Поняття інвестицій та інвестиційної діяльності підприємства…………………………...5 1.2. Інвестиційні проекти: економічна сутність, їх місце та роль у розвитку ринкової економіки………………………………………………………………………………………….9 1.3. Критична оцінка висвітлення аналізу інвестиційної діяльності в літературі…………..14
РОЗДІЛ 2. Методика економічного аналізу ефективності інвестиційної діяльності підприємства……………………………………………………………………………………20 2.1. Фінансова ефективність інвестиційних проектів: статичні та динамічні методи оцінки…………………………………………………………………………………………….19 2.2. Методологія економічного аналізу ефективності фінансових інвестицій підприємства…………………………………………………………………………………….31 2.3. Методи і показники оцінки інвестиційної привабливості підприємства ……………...37 РОЗДІЛ 3. Економічний аналіз ефективності інвестиційної діяльності на підприємстві ВАТ «Геліос»…………………………………………………………………...48 3.1. Економічна характеристика ВАТ «Геліос»……………………………………………….58 3.2. Аналіз інвестиційної привабливості підприємства ВАТ «Геліос»……………………...65 3.3. Розробка пропозицій щодо підвищення інвестиційної привабливості підприємства ВАТ «Геліос»……………………………………………………………………………………...
ВИСНОВКИ…………………………………………………………………………………….69 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………………………71 ДОДАТКИ………………………………………………………………………………………74
ВСТУП РОЗДІЛ І. Економічна сутність методів організації виробництва 1.1. Загальне поняття методів організації виробничих процесів 1.2. Організація непотокового виробництва 1.3. Потокове виробництво як високоефективний метод організації виробничого процесу РОЗДІЛ ІІ. Аналіз ефективності застосування методів організації виробництва на прикладі ФОП 2.1. Характеристика об’єкта дослідження 2.2. Характеристика методів організації виробництва ФОП 2.3. Аналіз ефективності застосування методів організації виробництва на ФОП РОЗДІЛ ІІІ. Шляхи підвищення ефективності використання методів організації виробництва на ФОП. 3.1. Конкретні пропозиції щодо вдосконалення методів організації виробництва в ФОП 3.2. Обґрунтування пропозицій, та можливості їх застосування ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
ВСТУП ………………………………………………………………………………..4 РОЗДІЛ I НАУКОВІ ЗАСАДИ СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛА В ГОТЕЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ…………………………………………………………..7 1.1 Мотивація як функція процесу управління персоналом……………………...7 1.2 Методи стимулювання праці персоналу……………………………………...18 1.3 Зарубіжний досвід мотивації праці персоналу……………………………….29 Висновки до розділу 1 ……………………………………………………...34 РОЗДІЛ II АНАЛІЗ РЕАЛІЗАЦІЇ МОТИВАЦІЙНОЇ ФУНКЦІЇ ГОТЕЛЮ «ПРОФСОЮЗНИЙ»………………………………………………………………..36 2.1 Характеристика господарської діяльності готелю «Профсоюзний»…..........36 2.2 Характеристика персоналу готелю «Профсоюзний»………………………...48 2.3 Аналіз чинників, що впливають на стимулювання праці персоналу готелю «Профсоюзний» ……………………………………………………...56 Висновки до розділу 2 ……………………………………………………...63 РОЗДІЛ III НАПРЯМИ СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ…………66 3.1 Елементи корпоративної культури як засіб стимулювання персоналу…….66 3.2 Заходи, спрямовані на підвищення ефективності стимулювання праці персоналу ……………………………………………………...79 3.3 Адаптація зарубіжного досвіду стимулювання праці персоналу в готелях України ……………………………………………………...89 Висновки до розділу 3 ……………………………………………………...97 ВИСНОВКИ……………………………………………………………………….100 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………………………….106 ДОДАТКИ…………………………………………………………………………115
Вступ 3 Розділ 1. Підготовчо-організаційний етап збуту (відправки) матеріальних ресурсів 5 1.1 Формування замовлень клієнтів 5 1.2 Організація замовлень контейнерів та транспортних засобів для перевезення сировини і матеріалів видобувними і переробними підприємствами 9 1.3 Документальне оформлення відправки вантажів. Їх облік 21 1.4 Нормативно-правова база щодо здіснення процесу товароруу 37 Розділ 2. Безпосереднє здійснення збутової роботи 44 2.1 Особливості розташування вантажів під час перевезення. Режим перевезення вантажів 44 2.2 Відправлення ТМЦ до пункту призначення 49 2.3 Супровід вантажу та забезпечення своєчасності доставки 51 2.4 Вибір тари та пакувальних матеріалів для перевезення сировини 59 Розділ 3. Заходи щодо підвищення ефективності використання матеріальних ресурсів 63 Розділ 4. Охорона праці в ході проведення вантажно-розвантажувальних робіт 70 Висновки 74 Література 77 Додатки 81
Модуль 2 Задача №1 Определить остаточную стоимость основных фондов предприятия, если их первоначальная стоимость - 120 тыс. грн., нормативный срок службы - 10 лет, а фактическое время использования - 4,5 года.
Задача №2 Определить моральный износ оборудования, если известно, что первоначальная стоимость 5 тыс. грн.: первоначальная стоимость нового более совершенного оборудования - 7,5 тыс. грн.. Годовая производительность старого оборудования - 80 тыс. шт.; нового оборудования - 150 тыс.шт. Срок службы старого оборудования - 12 лет; нового - 8 лет.
Задача №3 Определить структуру основных фондов отрасли на начало и конец года и тенденцию ее изменения. Определить удельный вес промышленно-производственных основных фондов, если имеются следующие данные об их составе.
Задача 1 За отчетный период на предприятии было выпущено товарной продукции на 10 млн. руб. при численности работающих 500 человек. По плану предусматривается за счет внедрения организационно-технических мероприятий увеличить объем выпуска продукции на 30% и добиться сокращения плановой численности за счет мероприятия №1 – на 20 человек, мероприятия №2 – 30 человек, №3 – 50 человек. Определить темп роста производительности труда по предприятию.
Задача 2 Определите фактический и плановый уровень затрат на один рубль товарной продукции, а также изменение его в процентах против отчетного периода, если известно, что производиться 17000 изделий в год по себестоимости 540 руб. Планом на предстоящий год предусмотрено увеличить выпуск продукции на 10% и снизить ее себестоимость на 5%. Цена изделия 600 руб.
Вступ 3 Розділ І. Порядок організації, державної реєстрації та набуття статусу юридичної особи 7 Розділ ІІ. Бізнес план 14 Розділ ІІІ. Укладання господарських договорів 20 Додатки 22 Висновки 33 Використана література 34
1. Проаналізувати структуру балансу 3 2. Оцінити фінансову стійкість фірми 9 3. Розрахувати показники ліквідності 25 4. Оцінка платоспроможності фірми 28 5. Проаналізувати звіт про фінансові результати 28 6. Прогноз руху грошових коштів (Сash – flow) 30 7. Показники рентабельності 31 8. Розрахувати показники оцінки становища фірми на ринку 32 9. Рішення щодо обсягів продажу і виробництва 34 Використана література 35 Додатки 36
КУР "Комерційна діяльність на ринку товарів та послуг" Тема: «Організація комерційної діяльності на прикладі ФОП
Зміст
Вступ 3 Розділ 1. Аналіз ринку картонно-паперової продукції 5 1.1 Аналіз стану ринку картонно-паперової продукції України 5 1.2 Характеристика українських виробників картонно-паперової продукції та сучасні проблеми розвитку галузі, мета та перспективні напрями її розвитку 13 Розділ 2. Організаційно-економічна хараткеристика ФОП . 25 Розділ 3. Організаційна структура керування ФОП 28 Розділ 4. Організація комерційної діяльності ФОП 32 Розділ 5. Ефективність комерційної роботи ФОП, шляхи її вдосконалення 39 Висновки та пропозиції 41 Список використаної літератури 43
КУР «Фінансова діяльність суб’єктів господарювання» Тема: «Операційний аналіз в управлінні прибутком»
Зміст
Вступ 3 1.Теоретичні основи управління прибутком від операційної діяльності підприємства 5 1.1.Економічна сутність прибутку, його функції та роль у діяльності підприємства 5 1.2Механізм формування та фактори впливу на операційний прибуток 10 1.3Методика операційного аналізу прибутку від операційної діяльності підприємства 16 2.Аналіз формування прибутку від операційної діяльності на ЗАТ “Київська поліграфічна фабрика” 21 2.1Аналіз динаміки прибутку та факторів, що його визначають 21 2.2Операційний аналіз прибутку підприємства 23 2.3Обґрунтування альтернативних варіантів формування прибутку від операційної діяльності підприємства 25 3.Шляхи нарощування обсягів прибутку підприємства ЗАТ “Київська поліграфічна фабрика” 30 Висновки 38 Список використаної літератури 40 Додатки 43
Название работы: «Анализ и диагностика экономического состояния ОАО «СКМЗ» и разработка методов его оптимизации на основе использования аналитической системы Project Expert. Объём работы 108 страниц машинописного текста. Данная работа содержит следующие разделы: характеристика деятельности ОАО «СКМЗ», анализ экономического состояния ОАО «СКМЗ», разработка предложений и мероприятий по оптимизации экономического состояния ОАО «СКМЗ».
Все ще гадаєш, що подивитися українською нового з всесвіту серіалів, або чекаєшь рік, два на свій улюблений серіал, то зверни увагу на сайт про tvshows - https://tvshows.com.ua/. Першим відопідає на питання про дату виходу нового сезону, наприклад про серіл Відьмак від Нетфлікс, коли вийде.