курсовые по деталям машин и основам конструированию, дипломы по деталям машин и основам конструированию, контрольные по деталям машин и основам конструированию
Рефераты по предмету "Экономика", решение задач по предмету "Экономика", контрольные по предмету "Экономика", дипломые работы по предмету "Экономика", курсовые работы по предмету "Экономика".
Количество готовых работ по предмету "Экономика": 894
Вступ Розділ 1. Акціонерний капітал та його організаційні форми 1.1 Суть і структура акціонерного капіталу 1.2 Організаційні форми капіталу Розділ 2. Функціонування акціонерного капіталу в сучасних умовах 2.1 Акціонерний капітал в розвинених країнах світу 2.2 Функціонування акціонерного капіталу в країнах, що розвиваються Розділ 3. Акціонерний капітал в Україні 3.1 Формування акціонерного капіталу в Україні 3.2 Проблеми та перспективи розвитку акціонерного капіталу в Україні Висновки Список використаної літератури Загальний обсяг - 38 стор. Рік - 2009
Вступ 1. Собівартість продукції, фактори, які впливають на її величину. Завдання аналізу 2. Джерела інформації, що використовуються для аналізу собівартості, їх характеристика 3. Коротка організаційно – економічна характеристика підприємства 4. Аналіз собівартості продукції 4.1 Динаміка собівартості продукції по загальному об’єму 4.2 Аналіз собівартості по статтям 4.3. Аналіз структури собівартості 4.4. Аналіз собівартості за видами продукції 4.5. Розрахунок впливу факторів на зміну собівартості продукції 4.6 Резерви зниження собівартості Висновки і пропозиції Список використаних джерел Загальний обсяг - 45 стор. Рік - 2008
Вступ 1. Загальна характеристика підприємства 2. Визначення локального і загального потенціалу підприємства 3. Заходи щодо підвищення локального і загального потенціалу підприємства Висновки Список використаної літератури Загальний обсяг - 54 стор. рік - 2009
Вступ Розділ 1 основні засади визначення і оцінки ризиків і невизначеності в роботі підприємства 1.1 Економічний зміст та причини виникнення ризиків і невизначеності роботи підприємства 1.2 Класифікація підприємницьких ризиків і невизначеності 1.3 Основні принципи та етапи управління ризиками Розділ 2 практичні аспекти аналізу проблеми ризику і невизначеності в україні 2.1 Основні види ризиків і невизначеності, з якими стикаються українські підприємства в сучасних умовах 2.2 Оцінка ризиків роботи українських підприємств в умовах світової фінансової кризи та методи їх подолання Розділ 3 оптимізація невизначеності і зниження економічних ризиків в підприємницькій діяльності Висновки Список використаної літератури
Вступ Розділ 1 теоретичні аспекти аналізу собівартості продукції 1.1. Економічна сутність собівартості продукції 1.2 Організаційно – економічна характеристика ЗАТ «Нива» Розділ 2 аналіз собівартості продукції на підприємстві 2.1 Динаміка і структура собівартості продукції по загальному об’єму 2.2 Аналіз собівартості продукції за видами діяльності 2.3. Аналіз собівартості за видами продукції 2.4. Розрахунок впливу факторів на зміну собівартості продукції Розділ 3 пропозиції щодо зниження собівартості на підприємстві Висновки Список використаних джерел Додатки
Вступ Розділ 1 теоретичні аспекти сутності стратегій однобізнесового підприємства 1.1. Сутність стратегій однобізнесового підприємства 1.2. Класифікація стратегій підприємства 1.3 Особливості застосування стратегій підприємства Розділ 2 аналіз реалізації стратегій однобізнесових підприємств в україні 2.1 Аналіз реалізації стратегій в Україні за галузями та її проблеми 2.2 Зарубіжний досвід формування стратегій підприємства Розділ 3 шляхи покращення стратегій розвитку підприємства Висновки Список використаних джерел Загальний обсяг - 56 стор. Рік - 2008
Вступ Розділ 1 теоретичні засади дослідження формування витрат суспільної праці 1.1 Сутність суспільної праці та її значення 1.2 Структура та функції суспільної праці 1.3 Оцінка ефективності витрат суспільної праці Розділ 2 оцінка витрат суспільної праці в економіці україни 2.1 Статистична оцінка витрат суспільної праці за період січень – листопад 2008 року 2.2 Проблеми сучасної системи суспільної праці в Україні Розділ 3 шляхи збільшення ефективності витрат на суспільну працю Висновки Список використаної літератури
Вступ 1. Загальна характеристика національної економічної моделі 2. Бюджетна система 3. Податкова система 4. Банківська система 5. Фінанси державних підприємств 6. Фінанси корпорацій 7. Фінанси домогосподарств Висновок Література
Вступ Розділ 1 теоретичні засади дослідження товару та його властивостей 1.1 Товарне виробництво: умови виникнення та характерні риси 1.2 Сутність та класифікаційні ознаки товару 1.3 Основні властивості товару Розділ 2 практичні засади оцінки товарного виробництва в україні 2.1 Аналіз товарного виробництва в 2007-2008 рр. в Україні 2.2 Проблеми товарного виробництва в Україні Розділ 3 шляхи і варіанти вирішення проблем, пов’язаних з товарним виробництвом Висновок Список використаної літератури
Вступ Розділ 1 теоретичні та методологічні основи формування та використання фінасових ресурсів 1.1 Сутність та види фінансових ресурсів підприємства 1.2 Законодавчо-нормативна база та інформаційні джерела дослідження 1.3 Механізм оцінки ефективності використання фінансових ресурсів Розділ 2 аналіз формування та використання фінансових ресурсів ват племінний завод – дослідне господарство «золотоніське» 2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства 2.2 Аналіз динаміки, структури та руху фінансових ресурсів підприємства 2.3 Оцінка джерел формування та ефективності використання фінансових ресурсів підприємства Розділ 3 система заходів щодо покращення формування і використання фінансових ресурсів 3.1 Фінансово – економічне обгрунтування пропозицій по збільшенню ефективності управління фінансовими ресурсами 3.2 Автоматизація аналітичних робіт як засіб покращення аналітичної роботи підприємства Висновки Список використаної літератури Додатки
Вступ Розділ 1 теоретичні аспекти дослідження планування і економічної ефективності виробництва продукції тваринництва 1.1 Сутність і значення планування в тваринництві 2.2 Особливості планування виробництва продукції тваринництва 2.3 Оцінка економічної ефективності роботи сільськогосподарського підприємства Розділ 2 практичні засади планування і оцінки економічної ефективності виробництва продукції тваринництва 2.1 Організаційно – економічна характеристика ВАТ «Промінь» 2.2 Оцінка системи планування виробництва продукції тваринництва на підприємстві 2.3 Економічна ефективність виробництва продукції тваринництва на підприємстві Розділ 3 шляхи покращення планування та збільшення ефективності виробництва продукції тваринництва Висновки Список використаної літератури Додатки
Вступ 1. Загальна характеристика національної економічної моделі 2. Бюджетна система 3. Податкова система 4. Банківська система 5. Фінанси державних підприємств 6. Фінанси корпорацій 7. Фінанси домогосподарств Висновок Література
Вступ І. Країна як суб'єкт міжнародного середовища бізнесу 2. Оцінка ефективності розвитку зовнішньої торгівлі у динаміці за 2006 - 2008 рр 3. Стан та перспективи зовнішньоторговельного співробітництва Італії з Україною Висновок Література
І. Китай як суб'єкт міжнародного середовища бізнесу 2. Оцінка ефективності розвитку зовнішньої торгівлі у динаміці за 2004 - 2006 рр 3. Стан та перспективи зовнішньоторговельного співробітництва Китаю з Україною Висновок Список використаної літератури
1. Эволюция труда как фактор производства. Труд и научно-технический прогресс; 2. Спрос и предложение на рынке труда 3. Резервы роста производительности труда Задача № По действующим нормам и расценкам оплата за аккордное задание составляет 1300 грн. Задание выполнено на 13 дней вместо 18 по норме. По положению за каждый % сокращения срока выполнения задания предусмотрена премия в размере 1,5 % заработка по аккордному заданию Определить сумму общего заработка Задача № Выборочно проведён хронометраж операции «мойка тары» вручную и с помощью моечной машины. Рассчитать среднюю продолжительность операции и норму выработки при ручной и механизированной работе при продолжительности смены 8 часов (по данным таблицы) Операция Ед.измер. Номер наблюдения 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Мойка вручную Сек. 123 117 115 113 118 119 120 120 115 Механизированная мойка Сек. 58 55 48 55 53 50 52 52 53
1. Понятие рынка труда как подсистемы рыночной экономики, его сущность, содержание и структура. Условия формирования и функционирования рынка труда 2. Показатели и методы измерения производительности труда 3. Планирование заработной платы Задача № За 30 лет национальный доход возрос в 5,6 раза, количество населения – на 24%, удельный вес занятых в материальном производстве в общей численности населения снизился на 9,6%. На сколько процентов повысится продуктивность общественного труда Задача № Расчитать численность работников на рабочих местах, исходя из данных таблицы Показатели варианты значений 1 2 3 4 5 1. Число рабочих агрегатов 150 140 80 120 300 2. Норма обслуживания агрегатов,един. 15 10 5 30 15 3. Число смен в сутки 3 3 2 3 4 4. Работа агрегатов в планомом периоде 340 330 335 335 340 5. Фактическое число дней работы одного работника 280 285 300 290 295
Вступ Розділ 1 Організаційно – економічна характеристика підприємства – об’єкта дослідження, дослідження його фінансової діяльності Розділ 2 Управління оборотними активами в міжнародному фінансовому менеджменті Розділ 3 Оцінка управління оборотним капіталом на підприємстві Розділ 4 Шляхи збільшення ефективності управління оборотними активами підприємства Висновки Список використаної літератури
Завдання На ринку є три продавці та три покупці йогуртів. Функції пропозиції: s1=2p-10, s2=p-16, s3=3,5p-38. Функції попиту: d1=43-0,8p, d2=8-0,5p, d3=15-3p Визначити: 1. Ціну рівноваги та обсяг угоди кожного продавця і покупця 2. Представити розв'язування графічно Завдання Набір споживача складається з двох товарів: йогурту (Х) та печива (Y). Бюджетне обмеження споживача: 16+25= 16X+6Y Ціна йогуртів (PX) розрахована у завданні 1 (округлити до цілих). Функція корисності U=(X+1)(Y+1) Визначити: 1. Записати рівняння кривої байдужості, на якій знаходиться споживач в момент рівноваги 2. Зобразити на графіку криву байдужості, бюджетні лінії та точки рівноваги (до і після зміни ціни на йогурт) 0 До зміни ціни на йогурт 6,8 4,2 3. Після зміни ціни на йогурт 7,2 4,2 4. Визначити цінову еластичність попиту при зміні ціни на йогурт 5. Визначити перехресну еластичність попиту на печиво при зміні ціни на йогурт Завдання Підприємство виробник йогурту здійснює технологічний процес, який характеризується виробничою функцією: Q=0,07*К*L, де К і L – кількості капіталу і праці відповідно. Витрати підприємства визначаються: 400=3L+4*К. У короткостроковому періоді постійною величиною є капітал: К*=const = 60. Значення коефіцієнтів В, К*, PL, PK, ТС вибираються із таблиць 5 і 6 за номером залікової книжки Визначити: 1. Комбінацію ресурсів та оптимальний обсяг виробництва йогурту 2. Побудувати ізокванту та ізокосту 3. Розрахувати середню продуктивність праці при знаходженні підприємства в стані рівноваги 4. Вивести функцію граничних витрат підприємства 5. Визначити сукупну виручку, сукупні витрати та прибуток підприємства 6. Вивести рівняння кривої попиту на працю, якщо К=К* 7. Визначити сукупну виручку, сукупні витрати та прибуток підприємства при умові що підприємство використає сталу кількість капіталу К*= const
Задача Бухгалтер вашої фірмизагубив звітність витрат фірми. Він може згадати лише декілька цифр. Але вам для прогнозування діяльності фірми потрібні й інші данні. Чи можливо їх відновити? Q AFC VC AC MC TC 10 10 100 20 20 5 279 18,95 30 3,33 290,1 13 11 40 2,5 420 13 50 2 600 14 Задача На основі наведених даних заповніть пропуски в таблиці Обсяг змінного ресурсу Сукупний продукт Граничний продукт Середній продукт 10 20 100 30 140 40 40 1700 1560 50 1900 60 1910 10 Задача Припустимо, що ви збираєтесь відкрити мале підприємство по виробництву столярних виробів. Придбання необхідного устаткування обійдеться вам у 50 тис.гр.од. власних коштів, які при альтернативному їх використанні можуть щорічно вам принести 5 тис.гр.од. доходу. Устаткування розраховане на 10 років роботи. Вам необхідно найняти 10 робітників, місячний фонд оплати праці яких становитиме 2100 гр.од.Крім того, за оренду виробничого приміщення ви щорічно сплачуватимете 4 тис.гр.од., а на закупівлю сировини і матеріалів і оплату електроенергії витрачатиме 15 тис.гр.од. За вашими підрахунками річний дохід підприємства від продажу столярних виробів після сплати податків становитиме 69,3 тис.гр.од. На аналогічному малому підприємстві вам пропонують зайняти вакантну посаду менеджера з річною оплатою в 4200 гр.од. Обчисліть розміри бухгалтерського і економічного прибутку, яке отримуватиме мале підприємство, виходячи з наведених даних Задача Дана функція загальних витрат конкурентного виробника в короткостроковому періоді Випуск продукції (в шт.) 0 1 2 3 Загальні витрати (в гр.од) 10 12 16 22 а) визначте, який обсяг випуску продукції обере виробник, якщо ринкова ціна товару 8 гр.од б) який прибуток одержить виробник при цьому? в) якщо в галузь входить 1000 підприємств і кожне з них має таку ж функцію витрат, то визначте обсяг ринкової пропозиції при ціні 1) 7 гр.од 2) 8 гр.од г) якщо функція ринкового попиту має вигляд: Ціна (гр.од.) 4 6 Обсяг попиту 7000 4000 Яка рівноважна ціна товару? д) яка величина випуску кожним виробником? е) Який прибуток одержить кожний виробник? є) що буде робити виробник у довгостроковому періоді: вступати в галузь, чи покидати її? Задача Гранична корисність масла для французів залежить від його кількості: МUm = 40 – Qm. Гранична корисність хліба : МUх = 40 – Qх Ціна 1 кг масла становить 5 франків, ціна батона хліба 1 франк. Загальний дохід споживача становить 20 франків на тиждень. Яку кількість масла і хліба споживає француз? Задача Досконала конкурентна фірма нарощує обсяги виробництва у короткостроковому періоді від 0 до 10 одиниць продукції. Її постійні витрати становлять 50 грн. Динаміка змінних витрат представлена даними таблиці а) розрахуйте сукупні, середні сукупні, середні постійні, середні змінні, а також граничні витрати фірми, визначте виличини сукупного та граничного виторгів (збитків) фірм за наступними ринковими цінами Р1 = 50, Р2 = 40, Р3 = б) побудуйте криві середніх сукупних, середніх змінних та граничних витрат і граничних виторгів і визначте оптимальні обсяги виробництва за кожної заданої ціни в) визначте, за якої ціни фірма готова буде зупинити виробництво г) На моделі MR – MC визначте короткострокову криву пропонування фірми Обсяг випуску, од. 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Змінні витрати, грн. 0 45 85 120 150 185 225 270 325 Постійні витрати 50 50 50 50 50 50 50 50 50 Сукупні витрати 50 95 135 170 200 235 275 320 375 Середні сукупні витрати - 95 67,5 56,67 50 47 45,83 45,71 46,88 48,89 Середні постійні витрати - 50 25 16,67 12,5 10 8,33 7,14 6,25 5, Середні змінні витрати - 45 42,5 40 37,5 37 37,5 38,57 40,63 43,33 Граничні витрати - 45 40 35 30 35 40 45 55 Сукупний виторг, ціна 50 - 50 100 150 200 250 300 350 400 Граничний виторг - 50 50 50 50 50 50 50 50 Сукупний виторг, ціна 40 - 40 80 120 160 200 240 280 320 Граничний виторг - 40 40 40 40 40 40 40 40 Сукупний виторг, ціна 30 - 30 60 90 120 150 180 210 240 Граничний виторг - 30 30 30 30 30 30 30 30 Задача Дайте відповідь на наступні запитання, що стосуються досконало конкурентної фірми, використовуючи зображену діаграму короткострокових витрат а) чи буде фірма здійснювати будь – який випуск в короткостроковому періоді при ціні 7 долл? б) чи буде фірма здійснювати будь – який випуск в короткостроковому періоді при ціні 10 долл? в) якщо ціна 30 долл, чи отримає фірма економічний прибуток. Намалюйте на графіку прямокутник, площа якого показує економічний прибуток чи втрати фірми за такої ціни г) припустимо, що ціна короткострокової рівноваги 25 долл, і сукупні постійні витрати зменшуються для цієї фірми і для інших фірм внаслідок зниження ціни на капітал. Чи будуть змінюватись в короткостроковому періоді ціна і рівноважний випуск галузі внаслідок такої зміни? Задача Припустимо, що магазин, крім інших товарів, реалізує в день 600 кг слив за ціною 2 грн. за кг. Коефіцієнт еластичності -1,5. Продавці вдало використали високу еластичність попиту, зменшивши ціну за 1 кг слив на 10%. Розрахуйте, як змінилися обсяг продажу і виручка
Все ще гадаєш, що подивитися українською нового з всесвіту серіалів, або чекаєшь рік, два на свій улюблений серіал, то зверни увагу на сайт про tvshows - https://tvshows.com.ua/. Першим відопідає на питання про дату виходу нового сезону, наприклад про серіл Відьмак від Нетфлікс, коли вийде.