курсовые по деталям машин и основам конструированию, дипломы по деталям машин и основам конструированию, контрольные по деталям машин и основам конструированию
Рефераты по предмету "Экономика", решение задач по предмету "Экономика", контрольные по предмету "Экономика", дипломые работы по предмету "Экономика", курсовые работы по предмету "Экономика".
Количество готовых работ по предмету "Экономика": 894
Вступ . . . . . . . . . . 3 Розділ 1. Сутність та наслідки безробіття для економіки 1.1. Безробіття та його основні види . . . . . 5 1.2. Особливості безробіття в Україні . . . . . 9 Розділ 2. Поняття, види та наслідки інфляції 2.1. Сутність та основні види інфляції . . . . . 17 2.2. Взаємозв’язок інфляції та безробіття . . . . 21 2.3. Особливості протікання інфляційних процесів в Україні . 25 Розділ 3. Основні методи та моделі подолання безробіття та інфляції в економіці 3.1. Моделі ринку праці та основні підходи до їх регулювання . 30 3.2. Основні методи антиінфляційної політики держави . . 35 Висновок . . . . . . . . . . 39 Список літератури . . . . . . . . 41
ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. СУТНІСТЬ ТА ВИМІРЮВАННЯ БІДНОСТІ ЯК ОДНІЄЇ З НАЙВАЖЛИВІШИХ ПРОБЛЕМ СУЧАСНОСТІ 5 1.1. Бідність і багатство у наукових теоріях і сучасних дослідженнях 5 1.2 Ринковий механізм розподілу доходів, проблема нерівності в доходах 15 РОЗДІЛ 2. ПРОБЛЕМИ БІДНОСТІ В УКРАЇНІ 26 2.1 Основні передумови та характерні риси бідності в Україні 26 2.2 Статистичні показники оцінки рівня бідності в Україні 37 РОЗДІЛ 3. ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ ПОДОЛАННЯ БІДНОСТІ В УКРАЇНІ 43 3.1 Досвід розвинених країн у напрямку подолання бідності та нерівності у доходах населення 43 3.2 Шляхи подолання бідності в Україні 49 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 61 ДОДАТКИ 64
Вступ 1. Аналітична маркетингова оцінка ринку досліджуваного товару 1.1. Аналіз світового ринку товару 1.2. Аналіз українського ринку товару 2. Правове обґрунтування можливості здійснення даної зовнішньоекономічної угоди 2.1. Законодавча база 2.2. Нормативно-правові умови здійснення даного проекту 3. Зовнішньоекономічний контракт 4. Оцінка ефективності запропонованого проекту Висновки Список використаних літературних джерел Додатки
За наведеними даними проаналізуйте вплив факторів на зміну матеріальних витрат у собівартості продукції. Вкажіть резерви зниження собівартості. Виконання кошторису матеріальних витрат на виготовлення продукції Вид матеріалу Одиниця виміру План Звіт Кількість виробленої продукції, ум.од. Норма витрат Ціна, грн. Норма витрат Ціна, грн. А Кг 60 4 54 3 10200 В м 2 50 5 45
Розрахунки виконати в таблиці, використовуючи спосіб ланцюгових підстановок.
Розділ 1. Класифікація країни за методиками міжнародних організацій. Розділ 2. Розрахунок основних зовнішньоторговельних показників країни Розділ 3. Проаналізувати позиції країни в міжнародному рейтингу Світового Банку «Doing Business 2010». Висновок Список використаної літератури
ЗАДАЧА 2 По даним підприємства визначити і проаналізувати суму податку на додану вартість, яка підлягає сплаті до бюджету в динаміці за два роки. Показник було взято з звіту про фінансові результати підприємства та оборотно – сальдової відомості по рахунку 641.1 «Податок на додану вартість» Показник 2008 2009 Відхилення абсолютне відносне 1 2 3 4 5 Податок на додану вартість 678,6 1097,5
ЗАДАЧА 6 По даним підприємства за два останні роки визначити суму обов’язкових відрахувань до державного пенсійного фонду. Визначити і проаналізувати їх долю в складі собівартості і валових витрат. Показник 2008 2009
1 2 3 Збори до Пенсійного фонду 149,8 197,5 Собівартість реалізованої продукції 4199,5 6213,5 Частка зборів до Пенсійного фонду в собівартості,% Валові витрати 6385,9 8871,6 Частка зборів до Пенсійного фонду в валових витратах,%
ЗАДАЧА 20 По даним підприємства визначити суму податків, які підприємство сплачувало до бюджету за два останні роки. Навести розрахунки. Проаналізувати і пояснити відхилення. Показник 2007 2008 2009
1 2 3 4 Податок на прибуток 16,3 414,1 565,2 Податок з доходів фізичних осіб 35,7 38,9 41,6 Збори до фондів соціального страхування 16 20,1 40,4 Збори до Пенсійного фонду 102,8 149,8 197,5 Податок на землю 4,8 5,2 5,6 Збір за забруднення навколишнього середовища 4,9 5,6 6,9 Комунальний податок 2,14 2,56 2,04
ЗАДАЧА 22 По даним підприємства визначити суму прямих податків, пояснити особливості їх визначення. Розрахунки подати за два останніх роки.
ЗАДАЧА 24 По даним підприємства визначити і оцінити показники ліквідності підприємства в динаміці за два останні роки. Пояснити зміни.
Розрахуйте податок на прибуток підприємства, якщо прибуток за квартал – 400 тис.грн, витрати на житлове будівництво – 100 тис.грн, витрати на утримання дитячого садка при підприємстві в квартал – 20 тис.грн. Податок на прибуток розраховується як 25% від суми різниці між валовими доходами і витратами підприємства
Задача 2.
Аналіз прибутку від реалізації продукції
Показники План Факт 1.Обсяг реалізації в вартісному виразі, грн. 2.Кількість реалізованої продукції, шт. 3.Ціна за одиницю продукції, грн. 4.Собівартість одиниці реалізованої продукції,грн. 334800 3100
97 355600 2800
103
Завдання. 1. Розрахувати ціну одиниці продукції 2.Визначити прибуток на одиницю продукції, а також прибуток від реалізації всієї товарної продукції 3.Проаналізувати зміни показників порівняно з планом 4.Розрахувати вплив факторів на величину прибутку від реалізації товарної продукції
Задача 2 Необхідно забезпечити виробництво вузла Д і деталей, що входять до нього. Деталь 1 використовується у вузлі Д двічі і має час заділу тривалістю в один період. Провести розрахунок нетто потреби вузла Д і деталі 1 для першого і другого планового періоду. Табл. Розрахунок нетто-потреби у вузлах і необхідних компонентах показники значення показника за періодами разом 1 2 3 4 5 6 період 1 потреба брутто, вузол Д 120 220 120 180 200 240 1080 складський запас -120 -220 -60 400 потреба нетто, вузол Д - - 60 180 200 240 680 потреба брутто, деталь 1 120 360 400 480 1360 складський запас -120 -80 -200 потреба нетто, деталь 1 280 400 480 1160 період 2 потреба брутто, вузол Д 220 -220 120 -60 180 200 240 960 -280 складський запас 60 180 200 240 680 потреба нетто, вузол Д -60 -40 -100 плановане надходження 100 потреба нетто, вузол Д 140 200 240 580 потреба брутто, деталь 1 280 400 480 1160 намічений запас 120 80 200 складський запас 120 360 400 480 1360 потреба нетто , деталь 1 120 -120 360 -80 400 480 1360
Задача 12. Обсяг продажу на центральному складі складає 800 одиниць продукції. Залишок продукції на складських філіях та добова потреби складських філій у табл. Табл. показник філія 1 філія 2 філія 3 Залишок, од 40 90 80 добова потреба, од 20 70 25
Визначити інтервал постачання продукції споживачам через філії центрального складу.
Задача 22. На трьох складах А,В,С є 65,100 і 105 комплектів меблів відповідно. Необхідно скласти такий план перевезення 45, 60, 80 і 65 комплектів меблів чотирьом споживачам 1,2,3,4 відповідно, щоб сумарні витрати на це були мінімальними. Вартість перевезення одного комплекту меблів ( у гривнях) зі складів до споживачів зазначена в табл. табл. Склади споживачі 1 2 3 4 А 4 5 7 3 В 5 3 4 5 С 3 6 5 4
Задача 4. Загальний цикл виробництва складається з таких етапів: час на операцію з од. матеріалів , хв кількість змін тривалість зміни, год необхідний обсяг скорочення операцій після оптимізації,% видобування руди, т 10 2 8 100 2 збагачення руди, т 40 2 8,2 80 5 виплавка чавуну, т 35 2 8 50 6 переробка чавуну в сталь,т 80 2 8 15 10 розливання сталі та виготовлення сталевих заготовок, т 90 2 8 10 11 механічна обробка заготовок, шт 4,5 3 8 10000 3 збирання деталей в готовий виріб, шт 3 3 8 2500 3 до оптимізації після оптимізації Час додаткових операцій - 40 29 % Собівартість одного виробу 150 грн/шт Умовно-постійні витрати 800 800 тис. грн Ціна одного виробу 187 165 грн Визначити приріст чистого прибутку за рахунок скорочення тривалості операційного циклу та зменшення собівартості продукції (в натур. од. та
Задача 14. Знайти економічний розмір замовлення за таких умов. Вартість подання одного замовлення складає 200 грн., річна потреба у компленкуючому виробі 1550 шт, ціна одиниці комплектуючого виробу - 560 грн., вартість зберігання комплектуючого виробу на складі 20% від ціни.
ВСТУП РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНЮВАННЯ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ 1.1. Сутність економічної ефективності підприємства та її методологічні підходи 1.2 Фактори та чинники визначення економічної ефективності діяльності підприємства 1.3 Показники оцінювання економічної ефективності діяльності підприємства РОЗДІЛ 2 ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНЮВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ ТОВ «АГРОФІРМА ІМ.ЧКАЛОВА» 2.1 Організаційно – економічна характеристика підприємства 2.2 Оцінка ефективності використання ресурсів для виробництва цукрових буряків 2.3 Комплексна оцінка економічної ефективності виробництва цукрових буряків РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ЗБІЛЬШЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ ТОВ «АГРОФІРМА ІМ.ЧКАЛОВА» ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОДАТКИ
За наведеними даними проаналізуйте вплив факторів на зміну матеріальних витрат у собівартості продукції. Вкажіть резерви зниження собівартості. Виконання кошторису матеріальних витрат на виготовлення продукції Вид матеріалу Одиниця виміру План Звіт Кількість виробленої продукції, ум.од. Норма витрат Ціна, грн. Норма витрат Ціна, грн. А Кг 30 5 38 6 1200 В м 4 45 4,5 50
Розрахунки виконати в таблиці, використовуючи спосіб ланцюгових підстановок.
За даними балансу проаналiзуйте наявнiсть власних оборотних коштiв, фiнансову стабiльнiсть пiдприємства, дайте iм оцiнку, зробiть висновки. Актив На початок року На кінець року Пасив На початок року На кінець року 1. Необоротні активи 7263 7803 1. Власний капітал 8643 9603 2. Запаси і затрати 6049 5348 2. Довгострокові пасиви 1350 1440 3. Грошові засоби, розрахунки та інші активи 2892 5358 3. Поточні зобовязання 6211 7466 Баланс 16204 18509 Баланс 16204 18509
Виконати вказані практичні розрахунки згідно нижчевказаних вказівок. 1. Для проведення завдання спочатку розрахувати всі показники в таблиці (в яких немає даних). Встановити аналітичну залежність між показниками у вигляді формул, визначити вплив факторів на результативний показник по формулам. Значення та назва наведених показників дається в таблицях. 2. Зробити факторний аналіз, використовуючи робочі формули робочих таблиць. 3. Описати хід розрахунків, за отриманими результатами зробити висновки про ефективність діяльності підприємства по кожному проведеному аналізі та в цілому. Зробити пропозиції про резерви та шляхи покращення її роботи. Показники Умовне позначення Минулий рік Звітний рік
1. Добова потужність підприємства, т Ме 30 31 2. Коефіцієнт використання потужності Км 0,85 0,83 3.Річна кількість днів роботи підприємства Др 323 321 4.Річний випуск продукції, т (п.1*п.2*п.3) Оп 8236,5 8259,33 5. Оптова ціна 1 т продукції, грн. Цоп 3130 3210 6. Обсяг товарної продукції, тис.грн. (п.4*п.5/1000) Nт 7. Чисельність ППП персоналу, чол. Рппп 780 786 8.Продуктивність праці одного ППП, тис.грн. (п.6/п.7) Пт 9.Середньорічна вартість основних виробничих фондів, тис.грн. Ф 61500 67900 10. Фондовіддача, грн. (п.6/п.9) Фо 11. Витрати на 1 грн В 0,87 0,9 12. Прибуток від реалізації, тис.грн. (п.6*(1-п.11)) Пр 13. Рентабельність продукції, % (п.12/п.6*100) Rп 14. Собівартість 1 т. продукції, грн. (п.11*п.6/п.4*1000) С 15. Власний капітал, тис.грн. П1 113700 119750 16. Активи по балансу, тис.грн. Аб 147350 152000 17. Податки (25% від прибутку), тис.грн. (п.12*25%) Н 18. Кількість днів, відпрацьованих одним робітником Тд 242 243 19. Питома вага робітників в чисельності ППП персоналу Ур 0,79 0,77 20. Тривалість робочого дня, годин Тч 6,96 6,85 21. Годинна продуктивність праці одного робітника, грн. (п.6 *1000/ (п.7*п.19*п.3*п.20)) Дч 22. Рентабельність основного капіталу (п.12/п.9*100) R аб 23. Коефіцієнт фондорентабельності основних засобів (п.12/п.9) К1 24. Коефіцієнт фондоозброєності (п.9/п.7) К2 25. Коефіцієнт заполучення працюючих на кожну одиницю власного капіталу (п.7/п.15) К3 26. Коефіцієнт концентрації власного капіталу (п.15/п.16) К4 27. Чистий прибуток, тис.грн. (п.12 – п.17) Рч
Етап 1. Розроблення матриці ефективності. Етап 2. Розрахунок матриці ефективності. Етап 3. Аналіз розрахованої матриці Матриця розроблена і проаналізована на базі діючого підприємства
ВСТУП РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ АНАЛІЗУ ФОРМУВАННЯ ОПЕРАЦІЙНОГО ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВА 1.1 Сутність операційного прибутку та прибутковості підприємства, їх нормативно – правове регулювання 1.2 Склад та формування операційного прибутку підприємства 1.3 Методологія оцінювання прибутковості і рентабельності підприємства РОЗДІЛ 2 ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНКИ ОПЕРАЦІЙНОГО ПРИБУТКУ ВАТ «ЗОЛОТОНІСЬКА ПАРФЮМЕРНО – КОСМЕТИЧНА ФАБРИКА» 2.1 Організаційно – економічна характеристика підприємства 2.2 Аналіз динаміки та структури складових операційного прибутку підприємства 2.3 Оцінка діючої стратегії зростання прибутку підприємства РОЗДІЛ 3 РОЗРОБКА СТРАТЕГІЇ ЗРОСТАННЯ ОПЕРАЦІЙНОГО ПРИБУТКУ ВАТ «ЗОЛОТОНІСЬКА ПАРФЮМЕРНО – КОСМЕТИЧНА ФАБРИКА» ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОДАТКИ
1. Завдання, матеріали та методика аналізу балансового прибутку 2. Аналіз фінансової сталості підприємств торгівлі Задачі Задача 1 Проаналізувати показники плану з праці. Розрахувати: а) вплив зміни товарообороту на продуктивність праці б) вплив зміни чисельності на продуктивність праці. Зробити висновки. Показники План Факт 1.Товарооборот, тис.грн. 400 380 2. Чисельність, чол. 12 14 3.Продуктивність праці, тис.грн. 33,33 27,14
Задача 2 Проаналізувати витрати обігу по підприємству торгівлі за квартал, зробити висновки Показники План Факт 1.Товарооборот, тис.грн. 1200 1213,96 2.Сума витрат обігу, тис.грн. 144 146,97 3. Рівень витрат обігу, в тому числі: - умовно – змінний - умовно – постійний 12 7,2 12,11 7,37 4. Сума умовно – постійних витрат Список використаної літератури
Задача 1 Проаналізувати товарні запаси по підприємству торгівлі № п/п квартал Товарооборот звітного року Фактичні запаси на 1.01 поточного року Норми товарних запасів в днях Норми товарних запасів в сумі Відхилення від норми (+,-) В днях сумі В днях В сумі 1 І 11005,2 136,64 4120 98 2 ІІ 11620,7 56,54 1800 35 3 ІІІ 11559,8 118,7 3760 120 4 IV 12050,4 129,3 4270 134 всього 46236,1 - - -
Задача 2 Проаналізувати виконання плану випуску обідньої продукції по підприємству масового харчування. Поясніть можливі причини недовиконання. Показ-ники Минулий рік Звітний рік Виконання плану Звітний рік, % до минулого Кількість страв, тис. од. Питома вага, % План Факт Кількість страв, тис.од. Питома вага, % Кількість страв, тис.од. Питома вага, % Перші страви 226,1 286,53 233,5 Другі страви 415,6 585,53 487,4 Солодкі страви 138,8 163,2 131,1 Холодні страви 220,3 210,54 172 всього 1000,8 1245,8 1024
1. Класифікація видів економічного аналізу 2. Аналіз структури продукції харчового підприємства 3. Задачі Задача 1 Порівняльний і факторний аналіз економічних показників за таблицею 1. № Показники Минулий рік Звітний рік 1 Добова потужність підприємства, т 50 52 2 Коефіцієнт використання потужності 0,90 0,80 3 Число днів роботи за рік, діб 256 251 4 Випуск продукції за рік, т ? ? 5 Оптова ціна 1 тони, грн. 1580 2860 6 Випуск продукції (реалізація), тис.грн. ? ? 7 Чисельність промислово – виробничого персоналу, чол. 740 735 8 Продуктивність праці, тис.грн./чол. ? ? 9 Вартість основних виробничих фондів, тис.грн. 70400 72100 10 Фондовіддача, грн./грн. ? ? 11 Витрати на 1 грн. продукції 0,78 0,81 12 Валовий прибуток, тис.грн. ? ? 13 Рентабельність продукції, % ? ? 14 Собівартість 1 т, грн. ? ? 15 Фінансові результати від звичайної діяльності до оподаткування, тис.грн. 200 120,5 16 Фінансові результати від звичайної діяльності до оподаткування, тис.грн. ? ? 17 Податок на прибуток від звичайної діяльності, тис.грн. ? ? 18 Фінансовий результат від звичайної діяльності (чистий прибуток), тис.грн. ? ? 19 Вартість оборотних активів, тис.грн. 16300 15400 20 Загальна рентабельність підприємства (активів),% ? ? Задача 2 Проаналізувати виконання плану з обсягу випущеної та реалізованої продукції по підприємству. Види продукції Випуск, т Ціна, грн./т Залишок на складі, т Початок року Кінець року План Звіт План Звіт План Звіт План Звіт Хліб пшеничний 52 54 2000 2500 - 0,05 0,05 0,04 Батон 35 38,5 2800 3000 - - - 0,2 Здобні вироби 24 20,5 5500 6200 - - - - Печиво 15 12,4 6900 6800 0,01 0,02 0,02 0,03
ВСТУП РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЦІН ТА ЦІНОВИХ КОЛИВАНЬ В УКРАЇНІ 1.1. Сутність цін та цінових коливань 1.2. Причини коливання цін та значення інфляційних та дефляційних процесів в Україні 1.3. Соціально–економічні наслідки інфляції РОЗДІЛ 2 .ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ЦІНОВИХ КОЛИВАНЬ В УКРАЇНІ 2.1. Особливості коливання цін та інфляції в Україні 2.2. Статистичний аналіз цінових коливань в 2000- першій половині 2010 року РОЗДІЛ 3. ЗАХОДИ ЩОДО ПОДОЛАННЯ ІНФЛЯЦІЇ В УКРАЇНІ ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
1. Види вартісної оцінки основних фондів підприємств готельно – ресторанного господарства 2. Аналіз оборотних фондів та матеріальної частини фондів обертання в підприємствах готельно – ресторанного господарства Задача Виручка готелю від реалізації послуг проживання у звітному році становила 9116 тис.грн. і збільшилась в порівнянні з минулим роком на 1728 тис.грн. Надано послуг: в минулому році 24042 л.-діб, в звітному – 16163 л.-діб. Основний обслуговуючий персонал готелю зменшився на 5 осіб і становив 240 осіб. Розрахувати вплив зміни чисельності працівників, обсягу наданих послуг і середньої ціни за послугу на зміну продуктивності праці (середньорічного виробітку в розрахунку на одного працівника обслуговуючого персоналу готелю).
Все ще гадаєш, що подивитися українською нового з всесвіту серіалів, або чекаєшь рік, два на свій улюблений серіал, то зверни увагу на сайт про tvshows - https://tvshows.com.ua/. Першим відопідає на питання про дату виходу нового сезону, наприклад про серіл Відьмак від Нетфлікс, коли вийде.