курсовые по деталям машин и основам конструированию, дипломы по деталям машин и основам конструированию, контрольные по деталям машин и основам конструированию
Рефераты по предмету "Экономика", решение задач по предмету "Экономика", контрольные по предмету "Экономика", дипломые работы по предмету "Экономика", курсовые работы по предмету "Экономика".
Количество готовых работ по предмету "Экономика": 894
Практичне завдання 1 Побудувати дерево цілей з головною метою (визн. самі). Запропонувати мінімум: 3 підцілі 1-го рівня, 6 підцілей 2-го рівня, 12 підцілей 3-го рівня. Завдання 2 Скласти матрицю SWOT аналізу для підприємства М (дані подати в формі таблиці, умову записати в клітинки таблиці; якщо відомо): S – позиція лідера на ринку, власна унікальна технологія та високі виробничі потужності; W – відсутність інформації про потреби споживачів, висока вартість продукції в порівнянні з основними конкурентами; О – можливість виходу на зовнішні ринки, доступність ресурсів; Т – різка зміна смаків і потреб споживачів, жорсткість конкуренції.
Економічний аналіз Методом ланцюгових підстановок, інтегральним методом і методом різниць розрахувати вплив на обсяг випуску продукції у звітному періоді порівняно з плановим таких факторів: - зміни структури робочої сили - зміни середньорічного виробітку продукції на одного робітника Вихідні дані Показник План Звіт Річний обсяг випуску продукції, тис.грн. 13500 13900 Середньорічна чисельність ПВП, осіб 502 503 Середньорічна чисельність робітників, осіб 403 408
Задача На підставі даних таблиці зробіть розрахунки додаткових аналітичних показників, а потім максимальної кількості факторів, що впливають на результативний показник Показник За планом Фактично 1. Фонд оплати праці робітників, тис.грн. 1932 2116,8 2. Кількість відпрацьованих усіма робітниками днів за рік 46000 40320 3. Середня тривалість одного робочого дня, год 7,0 7
Стисло опишіть підприємство (назва, форма власності, рік заснування, сфера діяльності, мета діяльності, конкурентні переваги), на якому Ви працюєте (чи іншу українську компанію за Вашим вибором). Здійсніть аналіз кадрового стану підприємства (чисельність працюючих – загальна та за категоріями, вікова, статева, освітня структури тощо). Особливу увагу зверніть на ступінь згуртованості та рівень соціального розвитку колективу. Надайте пропозиції щодо покращення існуючого стану.
Розрахункове завдання На основі наявних даних (див. табл.) розрахуйте чисельність виробничого персоналу, використовуючи метод трудомісткості. Таблиця 1 Показники Вид роботи А Вид роботи В Трудомісткість виробу (год.) виріб 1 виріб 2 Виробнича програма (шт.) виріб 1 виріб 2 Час для зміни залишку незавершеного виробництва (год.) виріб 1 виріб 2 Планований відсоток виконання норм (%) Корисний фонд часу одного працівника (год.) 0,7 0,4
2000 2200
200 70 106
432,5 0,6 0,5
2000 2200
150 150 103
432,5
Аналітичне завдання Запитання: Які з наведених рис вiдповiдають неформальній системі управління персоналом?
ІІ. Практична частина Завдання 1 Необхідно: Вихідні дані: а) визначити невідомі показники; пояснити порядок їх розрахунку; назвати можливі причини змін, що відбулися, їх вплив на результати господарської діяльності підприємства; б) зробити відповідні висновки за результатами проведеного дослідження. Вихідні дані: По підприємству ТзОВ "Атлант" є наступні дані: № з/п Показники Одиниця виміру Джерела інформації І півріччя ІІ півріччя 1 Чистий дохід 96,25 2 Середньоспискова чисельність працівників 140 3 Обсяг реалізації продукції 3200 3500 4 Відпускна ціна одиниці продукції 35,00 5 Повна собівартість одиниці продукції 22 6 Рентабельність продукції 45,85 7 Продуктивність праці 0,62 8 Збиток від інших операцій 4,60 9 Чистий прибуток 16,69 10 Середньорічна вартість основних засобів 11 Фондоозброєність 5,18 12 Фондовіддача 0,13
Завдання 2 Необхідно: а) на підставі даних табл. 1 визначити результативний показник; виявити вплив факторів на зміну показника; б) зробити відповідні висновки визначити позитивні та негативні зміни факторів, їх причини. Вихідні дані: Таблиця 1. Показники діяльності ТзОВ “Радмир” Показники Одиниці виміру І-й квартал план факт Кількість верстатів од. 48 46 Тривалість роботи одного верстата год. 373 362 Продуктивність одного верстата за годину шт. 14 16
ВСТУП Розділ 1. Теоретичні основи оцінки фінансового-майнового стану підприємства 1.1. Економічна сутність та значення аналізу фінансового стану підприємства 1.2. Особливості та принципи оцінки фінансового-майнового стану 1.3. Методи діагностики ймовірності банкрутства: українська та зарубіжна практика Розділ 2. Діагностика фінансового-майнового стану та загрози банкрутства підприємства 2.1. Аналіз фінансового та майнового стану підприємства 2.2. Діагностика ймовірності банкрутства за різних методичних підходів 2.3. Оцінка ефективності антикризового фінансового управління на підприємстві Розділ 3. Удосконалення оцінки фінансово-майнового стану підприємства 3.1. Заходи щодо поліпшення фінансово-майнового стану підприємства 3.2. Оцінка результатів впровадження антикризового механізму ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
Розрахувати експертну і облікову первинну вартість гудвілу методами: загальної оцінки, капіталізації додаткового прибутку і кількості років: Показники Значення Ринкова вартість активів і зобов‘язань компанії. що продається, тис. $ - основних засобів 800,0 - фінансових інвестицій 600,0 - запасів 700,0 - зобов‘язань 400,0 Балансова вартість активів і зобов‘язань компанії, що продається, тис. $ - основних засобів 830,0 - фінансових інвестицій 610,0 - запасів 690,0 - зобов‘язань 410,0 Середньорічний прибуток компанії, тис. $ 145,0 Вартість (ціна) придбання компанії, тис. $ 1900,0 Середньо галузева норма прибутку, % 6 Число років 4 Завдання № 5 Підприємство придбало за грошові кошти земельну ділянку із збудованою на ній будівлею і провело додаткові роботи на ній. Визначити первинну вартість земельної ділянки за відомих умов за GAAP:
Показники 1
Ціна придбання земельної ділянки з будівлею, тис. $. 143 Комісійні агентам з торгівлі нерухомістю, тис. $. 1,1 Гонорари юристам, тис. $. 1,5 Витрати на знесення будівлі на ділянці, тис. $. 1,7 Будівельні матеріали, отримані від ліквідації будівлі, тис. $. 2 Витрати на осушення земельної ділянки, тис. $. 9 Витрати на спорудження паркану навколо земельної ділянки, тис. $. 2
Завдання 12 Розрахувати балансову вартість дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги і резерв на покриття безнадійних боргів різними методами. Умова: І. Станом на 31 грудня поточного року (дату балансу) підприємство “Х” має дебіторську заборгованість: - по підприємству “А” в сумі 8200 $, з яких : 7000 $ – не простроченої, 1200 $ – простроченої на 10 днів; - по підприємству “В” в сумі 7500 $, з яких: 5200 $ – простроченої на 15 днів, 1000 $ – простроченої на 36 днів, 1300 $ – простроченої на 100 днів; - по підприємству “С” в сумі 6000 $, з яких: 5000 $ – не простроченої, 1000 $ – простроченої на 65 днів; - по підприємству “Д” в сумі 10500 $, з яких: 2500 $ – не простроченої, 3000 $ – простроченої на 45 днів, 5000 $ – простроченої на 95 днів. ІІ. Підприємство “Х” проаналізувало інформацію по дебіторській заборгованості за відвантажені товари за останні попередні 3 роки станом на 31 грудня і отримало наступні дані: а) сума дебіторської заборгованості по підприємству “А” становила 20000 $, з яких було погашено 18500 $ б) сума дебіторської заборгованості по підприємству “В” становила 30000 $, з яких було погашено 29000 $ в) сума дебіторської заборгованості по підприємству “С” становила 28000 $, з яких було погашено 28000 $ г) сума дебіторської заборгованості по підприємству “Д” становила 32000 $, з яких було погашено 30600 $ ІІІ. Підприємство “Х” проаналізувало інформацію по дебіторській заборгованості за відвантажені товари за останні попередні 3 роки станом на 31 грудня і отримало наступні дані: а) сума дебіторської заборгованості списана до настання строків платежу після погашення або визнання її безнадійною – 55000 $, в т.ч. заборгованість на суму 600 $ була визнана безнадійною. б) сума заборгованості, прострочена не більше ніж на місяць, склала 38000 $, при цьому визнана безнадійною заборгованість у сумі 900 $ в) сума заборгованості, прострочена на строк від одного до двох місяців, склала 10000 $, в т.ч. безнадійна – 600 $ г) сума заборгованості, прострочена на строк від двох до трьох місяців, склала 5000 $, в т.ч. безнадійна – 700 $ д) сума заборгованості, прострочена на строк більше трьох місяців, склала 2000 $, в т.ч. безнадійна – 1100 $
ВАРІАНТИ Метод розрахунку 1 2 Виходячи із платоспроможності окремих дебіторів 3
Вступ Розділ 1 Теоретичні аспекти виробництва продуктів харчування та їх реалізації на споживчому ринку 1.1. Характеристика виробничої та збутової діяльності та їх складових елементів 1.2. Форми, типи і методи організації виробництва та реалізації продукції 1.3. Методика оцінювання ефективності виробництва і реалізації продукції Висновки до розділу 1 Розділ 2 Оцінка виробництва і реалізації харчової галузі 2.1. Економічна характеристика харчової галузі та основних видів продукції 2.2. Дослідження обсягів виробництва і реалізації в галузі 2.3. Шляхи підвищення ефективності виробництва і реалізації в галузі Висновки до розділу 2. Розділ 3 Аналіз виробництва і реалізації продукції ПАТ «Шполянський завод протоварів» та ПАТ «Ватутінський м’ясокомбінат» 3.1. Економічна оцінка ПАТ «Шполянський завод продтоварів» та ПАТ «Ватутінський м’ясокомбінат» 3.2. Оцінка виробництва і реалізації продукції ПАТ «Шполянський завод продтоварів» та ПАТ «Ватутінський м’ясокомбінат» 3.3. Шляхи збільшення обсягів виробництва і реалізації ПАТ «Шполянський завод продтоварів» та ПАТ «Ватутінський м’ясокомбінат» Висновки до розділу 3 Висновки Список використаних джерел Додатки
Задача 1. Метод комплексної оцінки: метод суми місць, метод відстані до еталону і метод Делфі. Надана інформація щодо динаміки показників, які характеризують господарську діяльність готелів. Провести розрахунок інтегрального показника комплексної оцінки діяльності готелів. На підставі цієї інформації проранжувати підприємства і обрати найкраще. СНП – стимулюючий напрямок показника. Найменування готелів Динаміка, % Обсягу наданих послуг Прибутку до оподатку-вання Коефі-цієнту заванта-женості Продук-тивності праці Фондо- віддачі Оборот-ності обігових активів Хрещатик 102,5 84,4 98,6 119,1 103,1 103,1 Русь 87,3 49,2 86,2 104,5 94,0 89,0 Україна 95,7 104,5 106,7 74,3 111,2 98,0 Спорт 110,6 114,7 105,9 87,7 106,3 110,4 Братислава 113,0 96,0 111,5 98,6 88,9 108,5 Дніпро 106,2 90,3 102,3 114,2 64,0 112,4 Експрес 104,3 60,1 104,7 90,0 102,7 103,4 СНП + + + + + + Еталон 113,0 114,7 111,5 119,1 111,2 112,4
Задача 2. Виконати комплексну оцінку сукупності досліджуваних об’єктів і провести порівняльний аналіз господарської діяльності з використанням методу Дельфі. Матриця вихідних даних (у відсотках) Підпри-ємство Ступінь виконання плану Дохід (виручка) Прибуток до оподатку-вання Продук-тивність праці Фондо-віддача основних фондів Оборотність оборотних активів А 102,5 84,4 98,6 119,1 103,1 Б 87,3 47,2 86,2 104,5 94,0 В 95,7 104,5 106,7 74,3 111,2 Г 110,6 114,7 105,9 87,7 106,3 Д 106,2 96,0 111,5 98,6 88,9 Е 113,0 90,3 102,3 114,2 64,0 Ж 104,3 60,1 104,7 90,0 102,7
Задача 3. Аналіз факторів, що впливає на зміну результативного показника на підприємствах тур галузі. На основі наведених даних розрахувати вплив на зміну обсягу доходу факторів, пов’язаних з використанням матеріально – технічної бази: кількості робочих змін, кількості робочих місць, кількості відпрацьованих робочих днів за рік, обсягу виробітку, який припадає на одне робоче місце у зміну. Використати метод коригуючого коефіцієнту. № Показники Позначення План (базис) 0 Факт (звіт) 1 1 Обсяг доходу, тис.грн. x 70189 74182,45 2 Кількість робочих місць a 700.00 704,00 3 Кількість робочих змін b 1,48 1,49 4 Кількість робочих днів на рік c 271 272 5 Обсяг виробітку, який припадає на одне робоче місце у зміну, тис.грн. d 0,25 0,26
Задача 4. Адитивна модель На основі даних, які наведені в таблиці 1, розрахувати обсяг реалізації товарів туристського обладнання у магазині «Спорт і відпочинок». Розрахувати вплив елементів товарного балансу на зміну обсягу реалізації. Показник Позначення План (базис) Факт (звіт) Початкові залишки товарів Зп 130 139 Надходження за період Н 1900 1340 Реалізація за період Р Інше вибуття В 20 30 Кінцеві залишки товарів Зк 154 120
Задача 5. Кратна модель. На підставі даних, які наведені в таблиці, розрахувати фондовіддачу та проаналізувати вплив на її зміну обсягу випуску турів та середньорічної вартості основних фондів в туристичному агентстві «Фламінго». (вихідні дані, тис.грн.) Показники Умовне позначення Базовий період Звітний період Фондовіддача х Випуск турів A 1471 1123 Середньорічна вартість основних фондів B 8194 9347
Задача 6. Мультиплікативна модель. На підставі наведених даних проаналізувати вплив зміни відпрацьованих людино – днів і продуктивності праці одного середньоспискового менеджера на обсяг наданих послуг туристичною фірмою «Яна» за 2 роки. Показники Умовне позначення Минулий рік Звітний рік Обсяг наданих туристичних послуг, тис.грн. Х Відпрацьована кількість л/днів А 435 390 Обсяг виробітку одного менеджера в день, тис.грн. В 3,2 4
Обсяг наданих туристичних послуг = відпрацьована кількість л/днів * обсяг виробітку на одного менеджера в день. Для розрахунку використовуємо метод абсолютних різниць. Показники Позна-чення Минулий рік Звітний рік Обсяг наданих туристичних послуг, тис.грн. Х 1392 1560 Відпрацьована кількість л/днів А 435 390 Обсяг виробітку одного менеджера в день, тис.грн. В 3,2 4
Задача 7. Мультиплікативна модель на три фактори Визначити дохід страхової компанії за 2 роки. Розрахувати як на зміну доходу вплинула зміна таких факторів як: 1. Кількість клієнтів, яких обслуговували на фірмі протягом дня (чол) 2. Кількість робочих днів у році 3. Середня сума страхового внеску одного клієнта за один день (грн.) Показники Умовне позначення Базовий період (0) Звітний період (1) Дохід страхової компанії за рік (грн.) Х Кількість клієнтів, яких обслуговували протягом дня (чол.) A 20 25 Кількість робочих днів у році B 200 220 Середня сума страхового внеску одного клієнту за один день (грн) C 16 18
Задача 8. Метод відсоткових чисел. Менеджеру відділу готельного комплексу «Україна» доручено проаналізувати завезення готельного інвентарю за досліджуваний період. Аналітик скористався методом відсоткових чисел і визначив що впливає на зміну середньої частоти завезення готельного інвентарю: - зміна частоти завезення окремих видів інвентарю - зміна структури завезеного готельного інвентарю Найменування готельного інвентарю Обсяг завозу інвентарю, грн. Частота завозу, дні План (базис) Факт (звіт) План (базис) Факт (звіт) Постільна білизна (комплект) 450 550 22 20 Рушники 500 420 30 25 Засоби гігієни 600 540 14 10 Додаткові предмети 225 320 16 12
Баланс роздрібного обороту 1. Розрахувати ступінь виконання плану реалізації по кварталах і взагалі за рік по фактичному(у фактичних цінах) і по фізичному обороту (таблиця. 2). , де Рзц - оборот в зіставних цінах (фізичний об'єм реалізації); Рфц - оборот у фактичних цінах (фактичний оборот); Jц - індекс цін. Таблиця 2 Виконання плану реалізації по кварталах, тис. грн. Квартали Реалізація У %к плану Індекс цін (%) Реалізація в зіставних цінах У % до плану
План Факт
I 33000 35920 115 II 37000 39200 113 III 41000 43300 121 IV 47000 48370 130 Рік 158000 166790
2. Розрахувати вплив факторів на обсяг реалізації (табл.3). Таблиця 3 Розрахунок впливу зміни надходження, вибуття і товарний запасів на обсяги реалізації, тис.грн. N П/п Показники План Факт Відхилення від плану ( + ,-) Вплив на оборот ( + , -) 1. Запаси товарів на початок року 12350 2. Надходження товарів 180830 3. Інші вибуття 7000 7850 4. Запаси товарів на кінець року 25000 18940 5. Реалізація 158000 166790
3. Розрахувати вплив на обсяги реалізації трудових чинників (табл.4). Таблиця 4 Дані для розрахунку впливу трудових чинників на обсяги реалізації N п/п Показники План Факт Відхилення від плану ( + , -) 1. Реалізація, тис. грн. 158000 166790 2. Чисельність працівників, чол. 15 14 3. Середньорічний оборот на одного працівника, тис. грн. 4. Вплив чисельності працівників на оборот. X 5. Вплив продуктивності праці на оборот. X
4. Розрахувати сезонне коливання обороту по кварталах (питома вага кварталів в річному обороті) і індекс квартальної сезонності обороту (у % до середнього за квартал). Заповнити таблицю 5. Таблиця 5 Розрахунок квартальних індексів сезонності обороту Квартали Реалізація, тис. грн. Сезонні коливання % (питома вага ) Індекс сезонності %
5. Побудувати за отриманими даними графіки. Зробити висновки.
Все ще гадаєш, що подивитися українською нового з всесвіту серіалів, або чекаєшь рік, два на свій улюблений серіал, то зверни увагу на сайт про tvshows - https://tvshows.com.ua/. Першим відопідає на питання про дату виходу нового сезону, наприклад про серіл Відьмак від Нетфлікс, коли вийде.